top of page

KULE DEVELOPMENTAL ACADEMY

  • Instagram
  • Twitter
  • LinkedIn

We remove the borders,
building the future together.

Mission

TOWER Development Academy was established;

to carry out scientific research in the fields of development and educational psychology

to design and conduct trainings that will support the development of children and the skills of caregivers in child care, education and development in the light of the findings of scientific research;

 

to produce social policies that will benefit the development of children and to contribute to the implementation of these policies.

OUR TEAM

beyza_edited_edited.jpg
Dr. A. Beyza Ateş
KULE Developmental Academia
Founder / Director

Beyza Ateş received her undergraduate degree in Psychology from the Middle East Technical University in 2002. She completed her master's and Ph.D. degrees in Developmental Psychology in 2009 and 2016 at Koç University. She is the founder and the director of Bilişsel Akademi Lab and KULE Gelişim Akademisi (https://www.kulegelisimakademisi.com/) and an assistant professor of Psychology at MEF University, İstanbul, Turkey. Her research interests include academic, cognitive, and language development, referential communication, vocabulary acquisition, literacy development, and early childhood care and education quality. She works on babies', toddlers', and preschoolers' development using experimental and naturalistic methods and focusing on Bronfenbrenner's distinct developmental ecologies. Using a scientific approach and creative drama techniques, she designs various pieces of training for caregivers, including parents and teachers, on child development based on her experience as a researcher, developmental psychologist, observer, and trainer of Pre-K CLASS®.
https://orcid.org/0000-0001-8684-3006

,

Tuna Çakar graduated from Biological Sciences and Bioengineering Program of Sabancı University in 2004. He has worked on the 3-D modelling of proteins with perturbation technique in his undergraduate thesis project. He received his master's degree from Cognitive Science Program at Boğaziçi University in 2009. In his master thesis, he worked on the skin conductance and pulse rate methods in order to understand emotional processes of humans.

Tuna Çakar obtained his Ph.D. from Cognitive Science Program at the Informatics Institute in Middle East Technical University in 2015. In his thesis, he has worked on the identity judgments and he performed several different models including mathematical, neurophysiological (EEG/ERP, optic brain imaging) and biometrics (Eye-tracker) in order to understand the decision-making processes at various levels. Dr. Çakar is currently working on the applied neuroscience field with sector-specific and academic projects. In February 2017, he joined MEF University as an assistant professor.

Dr. Tuna Çakar
Trainer
Dr. Neslihan Turnalar Çetinkaya
Trainer

,

Neslihan Turnalar Çetinkaya graduated from Boğaziçi University, Department of Psychology in 2004,  followed by a master's degree in Industrial/Organizational Psychology at Koç University and a PhD in  Organizational Behavior at Marmara University, Institute of Social Sciences. After completing her master's  degree, she worked in different positions in different multinational companies. Her areas of expertise range  from organizational development, training and development, human resources practices, sales, brand  management, communication, and digital marketing. Her main research interests are positive  organizational psychology and entrepreneurial psychology. She provides consultancy services to  organizations of different scales and has been working full-time at MEF University as of 2019.

Uzm. Klinik Psikolog 
Aliye Canan Taşlıoğlu Sayıner

Trainer

Klinik Psikolog Aliye Canan Taşlıoğlu Sayıner, MEF Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Psikoloji lisans derecesi ile Klinik Psikoloji (ilk alan) ve Sağlık Psikolojisi (ikinci alan) yüksek lisans derecesini Viyana Üniversitesi’nde tamamlamış, Klinik Psikoloji alanındaki doktorasına Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde devam etmektedir. Eğitimi boyunca Viyana Üniversitesi ve Groningen Üniversitesi’nde yürütülen bilimsel çalışmalarda araştırmacı olarak yer almıştır. Çocuk ve ergen odaklı Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kişilerarası İlişki Terapileri eğitimlerini ve Uluslararası İlişki ve Aile Çalışmaları Sertifika Programını tamamlamış ve danışanlarıyla bu ekoller çerçevesinde çalışmaya devam etmektedir. Akademik çalışmalarında çocukluk çağı yaşantılarının yetişkinlik dönemindeki ilişkilere ve psikolojik sağlığa etkisini incelemekte ve kişiselleştirilmiş ekolojik anlık değerlendirme ve müdahele uygulamalarının etkililiğini araştırmaktadır.

Dr. Cemile Ceren Sönmez
Eğitmen

Dr. Cemile Ceren Sönmez, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Doktorasını klinik psikoloji alanında 2020 yılında Amerika’nın New York eyaletinde Columbia Üniversitesi’nden almış, klinik stajını Columbia University Irving Medical Center (CUIMC)’da tamamlamıştır. Türkiye’ye gelmeden önce, Brown University Warren Alpert Medical School’da doktora sonrası çalışmalarını sürdürmüştür. Klinik alandaki uzmanlığı, yaygın görülen depresyon ve kaygı bozuklukları, travma sonrası bozukluklar, kişilik bozuklukları, intihar ve kendine zarar verme düşünce ve davranışlarının kanıta dayalı yöntemlerle tedavi edilmesine dayanır. Psikodinamik yaklaşımda eğitim ve süpervizyon almış olmakla beraber, kendini davranışçı terapist olarak tanımlamaktadır. Ağırlıklı olarak, eğitim ve süpervizyon almış olduğu üçüncü dalga Davranışçı ve Bilişsel Terapi akımları (Diyalektik Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi) ve Kişilerarası Terapi yöntemlerini uygulamaktadır. Araştırmaları Global Ruh Sağlığı prensiplerini esas alır. Araştırma konuları ise, dar gelirli ya da kaynaklı ülkelerde, depresyon ve kaygı gibi bozukluklarda tanı koyma ve kanıta dayalı terapilerin yaygınlaştırılmasına etki eden faktörler olarak özetlenebilir. Son yıllarda araştırmaları, dünya ruh sağlığını iyileştirmede öncelikli bir alan olduğu düşünülen, anne/bakım veren ruh sağlığına odaklanmıştır. 

Eren Kaya
KULE Gelişim Akademisi Koordinatörü

MEF Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi.

Sosyal biliş, bilişsel, gelişim psikolojisi alt alanlarına ilgi duymaktadır. Akademik bir kariyer hedeflemektedir.

bottom of page